בריא לדעת

מתכוני מרקים המשלבים טעמים עשירים וערכים תזונתיים

בחורף, אין כמו קערת מרק מחממת, מזינה, בריאה וטעימה | מי עדן

בחורף, אין כמו קערת מרק מחממת, מזינה, בריאה וטעימה. יחד עם השף הבריא-שגיא שוורץ, ליקטנו עבורכם סדרה מנצחת של מתכוני מרקים המשלבים טעמים עשירים וערכים תזונתיים. המים הם הבסיס לכל מרק ולאיכותם חשיבות רבה. הקפידו להשתמש במי עדן בהכנת המרקים. את התוצאה תרגישו כבר בכף הראשונה... בתיאבון!

מרק ירקות על בסיס מי עדן
מצרכים:


1 ליטר מי עדן
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
1 בצל בינוני קלוף חתוך לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
200 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות
1 שורש סלרי קלוף חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה קלוף חתוך לקוביות
1 כפית מלח
3 עלי דפנה
3-4 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
צרור גבעולי שמיר או גבעול טימין
מעט גרידת לימון – מהקליפה הצהובה בלבד
חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

אופן ההכנה:

בסיר, מוסיפים את כל המצרכים ומביאים לרתיחה.
מחלישים את האש לבעבוע עדין ומכסים חלקית.
מבשלים עד שהירקות מתרככים אך לא מתפרקים
(כחצי שעה).
משליכים את התבלינים השלמים, מחלקים
לקעריות הגשה, מתבלים במעט גרידת לימון טרי,
מקשטים בעשבי תיבול קצוצים ומגישים חם.
זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות

להזמנת מי עדן לחץ כאן

מרק עדשים ירוקות ושורשים על בסיס מי עדן
מצרכים:

2 בצל בינוני קצוץ
1 גזר בינוני קלוף מגורר גס
3-4 גבעולים סלרי אמריקאי פרוס
1 שורש פטרוזיליה קלוף קצוץ
1 שורש סלרי קלוף קצוץ
¼ כוס עדשים ירוקות שטופות
1 כפית שמן זית
קורט מלח
3-4 עלי דפנה
3-4 גרגירי פלפל אנגלי
1 ליטר מי עדן

אופן ההכנה:

חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה כוסברה
סלרי)בסיר, מאדים את הבצל בשמן עד שמזהיב.
מוסיפים את שאר הירקות וזרעי הכמון ומאדים
כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את שאר התבלינים, העדשים והמים
ומביאים לרתיחה.
מחלישים את הלהבה עד סף רתיחה, מכסים
חלקית את הסיר ומבשלים כשעה.
להגשה, מקשטים בחופן עשבי תיבול קצוצים.
זמן הכנה: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות


מרק ירקות וגריסים על בסיס מי עדן
מצרכים:


2 בצל בינוני קצוץ
1 גזר בינוני קלוף מגורר גס
3-4 גבעולים סלרי אמריקאי פרוס
1 תפוא בינוני קלוף חתוך לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות
1 קישוא בינוני שטוף היטב חתוך לקוביות
100 גרם דלעת נקייה חתוכה לקוביות
רבע כוס גריסים
1 כפית שמן זית
¼ כפית קורט מלח
כף גדושה כורכום
3-4 עלי דפנה
3-4 גרגירי פלפל אנגלי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כ- 1 ליטר מי עדן
חופן עלי שמיר קצוצים

אופן ההכנה:

בסיר, מאדים את הבצל בשמן עד שמזהיב.
מוסיפים את הגזר ומאדים כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את התבלינים ומאדים כחצי דקה נוספת.
מוסיפים לסיר את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה.
מחלישים את הלהבה עד סף רתיחה, מכסים חלקית
את הסיר ומבשלים כשעה.
להגשה, מקשטים בחופן שמיר קצוץ.
זמן הכנה: 80 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות

בזכות טעם המים המיוחד של מי עדן המרק טעים יותר, אז למה לחכות

מרק כתומים
מצרכים:

1 ק"ג בצל קלוף חתוך גס
2-3 שיני שום קלופות קצוצות
1 ק"ג בטטה קלוף חתוך גס
1 ק"ג גזר קלוף חתוך גס
1 ק"ג דלעת קלוף חתוך גס
3-4 עלי דפנה
3-4 גרגירי פלפל אנגלי
1-2 גבעולי טימין
1-2 כפות סילאן
1 מקל קינמון
1-2 כפות שמן
מי עדן לכיסוי
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
בסיר גדול, מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים שום ומאדים
כחצי דקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר המצרכים ומי עדן עד כיסוי הירקות.
מביאים לרתיחה.
מחלישים אש לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהגזר מתרכך.
מערבבים את כל התבלינים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט,
טועמים ומתקנים תיבול.
אפשר לקשט כל מנה עם רבע כפית פסטו כוסברה/פטרוזיליה.
זמן הכנה: 50 דקות

מלא/י פרטיך ונציגנו יחזרו אליך עם מבצע מותאם במיוחד עבורך
מתקני מים מינרלים מתקני מים מינרלים